> Снимка: ФейсбукЕто цялото писмо, без редакторска намеса: ТЪГУВАМ!А наверно тъгуват

...
> Снимка: ФейсбукЕто цялото писмо, без редакторска намеса: ТЪГУВАМ!А наверно тъгуват
Коментари Харесай

Колега на загиналия пилот: Политиците убиха майор Терзиев! Престъпници!

 > Снимка: Facebook
Ето цялото писмо, без редакторска интервенция: 

" ТЪГУВАМ!

А наверно тъгуват и всички, които по една, или друга причина са свързани с Българската войска. Ще ми се да имам вяра, че тъгува и всеки българин.

Да, когато си направил и невъзможното и си извършил с чест и достолепие своя дълг пред жанр и татковина можеш да се чувстваш горделив.

За страдание майор Терзиев не може да се зарадва на своя триумф - " Поразяване на въздушна цел " в комплицирана конюнктура.

Равнозначен ли е този полет на полет във военна конюнктура и свалянето на неприятелски аероплан? Да, равноценен е!

Ето за какво, аз Димитър Димитров, като негов сътрудник го разгласявам за ГЕРОЙ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

Да, аз нямам право на това, само че в моето сърце и душа неистово звучи - " Герой, Герой! "

Кажете апелирам ви, не е ли майор Терзиев актуалният Списаревски? Та той смъкна " въздушна цел " с цената на живота си и това той би направил и във военна конюнктура.

Героите се раждат и живеят измежду нас, само че за какво по дяволите не желаеме да ги забележим, не желаем да им отдадем заслуженото внимание и почитание до момента в който сме един до друг с тях, до момента в който се радваме и възхищаваме на техният триумф?!

Аз имам отговор на този въпрос.

Защото всеки войник през днешния ден живее с мисълта за дълг пред родината и нито водача, матроса, мотострелковака, танкиста, артилериста и по този начин до последният боец в строя, не се изживяват в герои. Всеки един от тях е почтен, непретенциозен, етичен и горделив българин. Това е ценностната система на същинските българи, а всички ли българи носят тези качества?

Не и тези българи са българските политици, които повече от тридесет години се изживяват на патриоти, демократи, либерали, социалисти, само че какво направиха за българската войска? Едно огромно НИЩО. Да, нищо, тъй като войска от която имаха почит не една съседска страна, нашите политици я трансфораха в подигравка на войска.

И през днешния ден някакви " политици " Ненчевци, Тагаревци, вместо да сведат глава, имат наглостта да ни убеждават, че техниката нямала съгласуемост с натовските стандарти.

Господа " политици " не неналичието на съгласуемост умъртви нашия ГЕРОЙ ТЕРЗИЕВ, убихте го вие, с вашето безконтролно отношение към Българската войска! Вие дължите отговори пред татко, майка брачна половинка и невръстното дете на ГЕРОЯ майор Терзиев, само че вие няма да отговорите на техните въпроси, а както всекидневно ще се скриете зад техните командири и няма да признаете личната си виновност, тъй като както е споделил Ботев:

" И всекимо положително коства,...само знайте за парата ".

Господа самозвани политици запомнете!

Кръвта на всеки един български войник е по - скъпа от кръвта на всички вас, които тридесет години лазехте по гърбовете на доблестните войни, единствено и единствено да се доберете до властта и сега, в който си я присвоихте по непочтен метод, забравяхте своите обещания и обети.

За първи път през днешния ден видях сълзи в очите на един човек от властта - министъра на защитата. А когато видиш сълзи в очите на един мъж, следва да сведеш глава.

Емоция, надменно ще каже някой.

Да, страст е да заплачеш, да, страст е и да се радваш, страст е и да беснееш от безпомощността да изпълниш своята задача - Защитник на родните простори.

Но тъкмо в тази беззащитност, подбудена от вашето безучастие и корист с власт се роди нашият ГЕРОЙ през днешния ден.

Вие, политици, сте виновни за гибелта на ГЕРОЯ!

Вие сте виновни за положението на Българската войска!

Вие сте безлични, алчни и безотговорни хора, оперирани от съвест и чест!

Вие следва да застанете на подсъдимата пейка и аз ви упреквам в безучастие и корист с власт и в което положение вие се превръщате автоматизирано в нарушители.

За ГЕРОЯ на Република България майор ВАЛЕНТИН ТЕРЗИЕВ, който смъкна " противникова цел " с цената на живота си ПОКЛОН, ДЪЛБОК ПОКЛОН! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР